Lăptişorul de matcă pur reprezintă singura hrană cu care regina stupului se hrăneşte toată viaţa.
Lăptişorul de matcă pur – cum se produce?
Acesta nu este colectat din flori. Este o substanță cremoasă care amestecă mierea și polenul cu enzimele aflate în glandele hipofaringiene pentru a produce acest aliment.
Toate albinele larvă sunt hrănite gură la gură de albinele lucrătoare în primele trei sau patru zile de la eclozare.
Beneficiile lăptișorului de matcă
Lăptişorul de matcă este alimentul complet şi produsul apicol cu cel mai complex şi variat profil nutriţional, deţinând aproape toate substanţele nutritive necesare organismului şi este singura sursă naturală de acid 10-HDA şi acetilcolină, nutrienţi esenţiali pentru corpul uman, dar imposibil de sintetizat de către acesta.
Consumul lăptişorului de matcă contribuie: la eliminarea stresului, ajută în cazul unor căderi depresive, poate ajuta în cazuri de sterilitate, impotenţă sau evitarea avortului spontan.