miere incalzita
12.03.2019/Alimentaţie
  • De către Apicol Science
  • 2.270

Această întrebare este foarte des pe buzele celor care aleg să folosească miere încălzită pe post de îndulcitor pentru diverse alimente.

miere incalzita
miere incalzita

Noi, iubim mierea, în special în prăjituri şi ceai (dar mai ales în remedii), aşa că am găsit răspunsul: trebuie să o adăugăm după ce prăjitura, ceaiul sau laptele s-au răcit sub limita de 70 de grade Celsius.

Ce se întâmplă cu mierea atunci când este încălzită?

Este adevărat că, dacă este fiartă sau folosită în procesul coacerii, în miere se formează un compus toxic: hidroxi-metil-furfural.

Această substanță are efecte toxice asupra celulelor, însă nu s-au putut stabili și care sunt efectele sale exacte atunci când este ingerat. De fapt, nu se știe cu exactitate ce se întâmplă cu această substanță atunci când ajunge în stomac, pentru că la consumatorii de miere încălzită nu s-a constatat niciun simptom de intoxicare, din cauza acestei substanțe.

Multe surse susţin că la temperatura de 40 de grade Celsius, a mierii, o persoană cu o febră puternică sau animalele cu temperatura corpului mai mare nu ar putea consuma acest produs, el fiind toxic – o idee evident absurdă.

 

0
0 item
Coș
Coșul este gol