Afișez toate cele 25 de rezultate

CREMELE APICOLE

Gama de produse cosmetice apicole este împărțită în trei categorii, în funcție de rolul pe care îl au în refacerea sănătății pielii.

CREMELE APICOLE SUPER-PROTECTIVE

Cel mai important ingredient din cremele super-protective este CEARA de albine, adăugată în proporții mari. Ceara de albine are un efect protector excepțional asupra pielii, inclusiv în fața agenților chimici, biologici, electromagnetici (diferite tipuri de radiații cu impact biologic), alergici etc.

Cremele super-protective conțin și uleiuri naturale, de cele mai multe ori extravirgine, cu molecule fine și grad de penetrare mare, cum ar fi cele de argan, migdale sau cocos, care ajută la refacerea pielii.

CREMELE APICOLE HEAVY-DUTY

Conceptul de heavy-duty este împrumutat din terminologia tehnică din limba engleză și, atunci când se referă la produse cosmetice, arată că acestea sunt destinate CONDIȚIILOR GRELE la care este supusă pielea. Care sunt aceste condiții grele pentru țesutul cutanat? Unele pe care le întâlnim zi de zi, cum ar fi: expunerea la frig, vânt, detergenții și apa cu care spălăm vasele și rufele, dar și la unele cosmeticele de curățare a pielii. Din păcate, cremele heavy-duty sunt adesea ignorate, deoarece crează o peliculă de grăsime pe mâini considerată incomodă, deși este atât de utilă pentru pielea uscată și degradată, cu aspect solzos, sensibilă la dermatite virale, fungice sau alergice.

 

CREMELE HIDRATANTE (HIDRATATE)

Cremele hidratante sunt foarte diferite de ceea ce ne imaginăm. De fapt, termenul de hidratant este greșit! Cremele așa-numite hidratante sunt de fapt hidratate, în sensul că au un conținut mare de apă, și NU hidratante. De fapt, pielea este de cel puțin zece ori mai bine hidratată de cremele heavy-duty și, mai ales, de cele ultra-protective. De ce? Pentru că pielea nu are nevoie de apa din cremele hidratate pentru a rămâne moale și elastică, ci de așa numita barieră de vapori de apă, compusă în principal din grăsimi, care este asigurată de cremele heavy-duty și cele ultra-protective.

Pe de altă parte, cremele hidratante, deși au un efect minor de hidratare a pielii, sunt un excelent agent de transport al substanțelor active din plante sau produse apicole. În plus, pentru pielea grasă și mixtă, cremele hidratante sunt cele mai potrivite.